Meny

Ljummen svartrotssallad

4 portioner

400 g svartrötter
citronvatten
30 g smör
1 timjankvist
1 vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
80 g rostade nötter
80 g hyvlad parmesan
späda gröna blad 

Börja med att skölja och skala svartrötterna, lägg dem i citronvatten så de inte oxiderar. Dela dem en eller två gånger på längden så de blir lättare att hantera i stekpannan. Värm en panna med lite olja och stek svartrötterna gyllene på medelhög värme. Tillsätt sedan smöret, timjan och vitlöksklyftan, krossad med handloven.

När smöret är brynt, ta av från plattan och tillsätt soja, balsamvinäger och grovt hackade nötter.

Arrangera på ett fat och toppa med späda blad och hyvlad parmesan, servera genast. Passar till kyckling eller fisk.

Recept: Frida Sandberg

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...