Meny

Svartrot med äpple och smålök

4 PORTIONER

4 svartrötter
8 små gula lökar
1 vitlöksklyfta, skivad
2 kvistar timjan
1 kvist rosmarin
2 msk smör
2 dl torr äppelmust
2 äpplen, tunt klyftade och urkärnade
1–2 msk honung
salt och grovmalen svartpeppar

Skala svartrötterna under rinnande vatten och skölj dem väl. Skär i ca 3 cm långa stavar. Stek lätt gyllenbruna tillsammans med lök, vitlök och örter i smör. Tillsätt äppelmust och låt sjuda helt mjuka, ca 15 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.

Lägg i äppelklyftorna när det återstår ett par minuter. Smaksätt med honung, salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, gul lök & svartrot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...