Meny

Kokt svartrot med dijonhollandaise

4 PORTIONER

4–6 svartrötter

DIJONHOLLANDAISE:
250 g smör
3 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 msk färskpressad citron
salt och peppar

Skala svartrötterna och skär dem i något mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten.

Smält smöret på svag värme i en kastrull.

Blanda äggulor, senap och citron i en liten rostfri kastrull eller bunke. Ställ kastrullen i en större kastrull med hett, sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar. Ta bort den lilla kastrullen från vattenbadet och vispa i det smälta varma smöret (60–70°) lite åt gången. Se till att bottensatsen inte kommer med. Smaksätt med salt och peppar.

Servera som förrätt eller som tillbehör till kokt eller stekt fisk.

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...