Meny

Svartrot med äpple och lingon

4 PORTIONER

400 g svartrötter
2 msk smör
1 lök, tunt klyftad
1 äpple, urkärnat och tunt klyftat
salt och peppar
1 dl rårörda lingon

Skala svartrötterna under rinnande vatten. Skär dem i ca 4 cm långa bitar och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka mjuka, ca 5 minuter Låt rinna av på hushålls­papper.

Stek svartrötterna i smör i ett par minuter. Tillsätt lök och äpple och stek alltsammans gyllenbrunt. Salta och peppra.

Häll upp i en skål och vänd ner lingon.

Gott till exempelvis pannbiff.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple & svartrot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...