Smörstekt svartrot
4 PORTIONER
300 g svartrötter
färskpressad citron
2 msk smör
salt och peppar
2–3 msk hackad persilja
Skala svartrötterna under rinnande vatten med en potatisskalare. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten och några droppar citronsaft. Koka dem mjuka, ca 10 minuter. Låt rinna av.
Stek svartrötterna gyllenbruna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och strö över rikligt med hackad persilja.
29 recept med Svartrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ljummen svartrotssallad
- Svartrotssoppa med rostade rotfrukter
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Svartrot med grönkål & svamp
- Svartrot med äpple & lingon
- Krämig pasta med svartrötter & räkor
- Svartrötter i senapsgrädde
- Svartrot med äpple och smålök
- Svartrot med äpple och lingon
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svartrot med persilja och citron
- Svartrot med oliver och apelsin
- Svartrot med brynt smör och persilja
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Råstekt svartrot med vitlök, tomat och spenat
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Potatis- och svartrotsgratäng
- Gräddkokt svartrot med äpple och lingon
- Gräddkokt svartrot med savojkål och äpple
- Gräddkokt svartrot
- Apelsinkokt svartrot
- Smörstekt svartrot
- Svartrot med gremolata
- Svartrotssallad med apelsin
Svartrot
Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...