Meny

Svartrot med gremolata

4 PORTIONER

4 svartrötter
några droppar citron
4 skivor lufttorkad skinka

Gremolata:
2 msk hackad bladpersilja
1 msk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk riktigt god olivolja
salt och peppar

Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Skala svartrötterna under rin­nande vatten med en potatis­skalare. Lägg dem i en bunke med kallt vatten och lite citront så att de inte missfärgas. Skär rötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 10 minuter.

Vänd svartrötterna i gremolatan och servera dem exempelvis med lufttorkad skinka som förrätt, eller till kyckling eller lamm.

Recept: Magnus Viksten

Tips svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...