Meny

Gräddkokt svartrot med savojkål och äpple

4 PORTIONER

200 g svartrötter, skalade
25 g smör
200 g savojkål, strimlad
1 lök, skivad
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äpplen, urkärnade och i tunna klyftor
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja

Skär svartrötterna i ca 3 cm långa bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten, häll av och låt rinna av väl.

Smält smöret i en vid kastrull, rör ner kål och lök. Låt steka ett par minuter utan att det får färg. Vänd ner svartrötterna, tillsätt grädde och mjölk. Låt småputtra tills det tjocknat.

Vänd ner äpplena i kastrullen, smaksätt med dijonsenap, salt och peppar. Strö i persilja.

Gott till exempelvis viltgrytan.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, savojkål & svartrot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...