Svartrot med brynt smör och persilja
4 PORTIONER
4–6 svartrötter
2–3 dl grönsaksbuljong
100 g smör
salt och peppar
en skvätt färskpressad citron
1/2 dl grovhackad persilja
Skala svartrötterna och skär i jämnstora stavar. Koka mjuka i buljong i en kastrull. Häll av buljongen och lägg svartrötterna på ett fat.
Bryn hälften av smöret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt svalna.
Vispa det brynta smöret med resterande smör med en elvisp tills det blivit ljust och luftigt. Smaksätt med salt, peppar och citron. Klicka smöret över svartrötterna och strö över persilja.
52 recept med Persilja & Svartrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Persiljepesto
- Ljummen svartrotssallad
- Svartrotssoppa med rostade rotfrukter
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Stekt zucchini med yoghurt & chimichurri
- Svartrot med grönkål & svamp
- Svartrot med äpple & lingon
- Krämig pasta med svartrötter & räkor
- Bakad palsternacka med persiljepesto
- Svartrötter i senapsgrädde
- Fried rice med pumpa och hasselnötter
- Zucchinisoppa med alger, persilja och smörstekt savojkål
- Vitkålssallad med morot och persilja
- Svartrot med äpple och smålök
- Svartrot med äpple och lingon
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svartrot med persilja och citron
- Svartrot med oliver och apelsin
- Svartrot med brynt smör och persilja
- Senapsstuvad svartrot med savojkål eller grönkål
- Råstekt svartrot med vitlök, tomat och spenat
- Rostad svartrot med ingefära och honung
- Potatis- och svartrotsgratäng
- Persiljefrästa rotfrukter med äpple
- Löksallad
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Gräddkokt svartrot med äpple och lingon
- Gräddkokt svartrot med savojkål och äpple
- Gräddkokt svartrot
- Citronpesto
- Apelsinkokt svartrot
- Smörstekt svartrot
- Svartrot med gremolata
- Svartrotssallad med apelsin
Svartrot
Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...