Meny

Svartrot med brynt smör och persilja

4 PORTIONER

4–6 svartrötter
2–3 dl grönsaksbuljong
100 g smör
salt och peppar
en skvätt färskpressad citron
1/2 dl grovhackad persilja

Skala svartrötterna och skär i jämnstora stavar. Koka mjuka i buljong i en kastrull. Häll av buljongen och lägg svartrötterna på ett fat.

Bryn hälften av smöret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt svalna.

Vispa det brynta smöret med resterande smör med en elvisp tills det blivit ljust och luftigt. Smaksätt med salt, peppar och citron. Klicka smöret över svartrötterna och strö över persilja.

Recept: Ingela Persson

Tips persilja & svartrot

Svartrot

Svartrot är en korgblommig växt och släkt med maskrosen. Kallas också för fattigmanssparris eftersom smaken...