Meny
Zucchini

Stekt zucchini med yoghurt & chimichurri

4 portioner

1–2 zucchini
3–4 dl grekisk yoghurt
salt och peppar
olja till stekning
Chimichurri:
1 knippe persilja, hackad
ca 2 dl olivolja
3 msk citronsaft
2–3 vitlökar, finhackade
1 tsk chili
pitabröd 

Tvätta zucchinin och skär i centimetertjocka skivor. Hetta olja i en stekpanna och stek zucchiniskivorna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Fördela yoghurten på ett fat. Lägg på zucchinin, salta och peppra. 

Blanda alla ingredienser till chimichurrin (spara lite av oljan till sist) och smaka av med salt. Fördela chimichurrin över zucchinin. Ringla över sista olivoljan och servera tillsammans med pitabröd. 

Recept: Niina Snijder

Tips chili, persilja & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...