Meny

Risotto med ärtor, bondbönor och zucchini

2–3 PORTIONER

1 zucchini
1/2 liten stjälk blekselleri, finhackad
1/2 liten purjolök, finhackad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
1 dl spritade ärtor (helst färska)
1 dl skalade bondbönor (se ovan)
5–6 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
2 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och vitpeppar

Skär zucchinin i ca 5 mm tjocka skivor på längden. Skär bort det mesta av det vita köttet och finhacka resten.

Fräs selleri och purjolök i olivolja. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vin och rör om tills det har kokat in. Rör i ärtor, bönor och zucchini. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar.

Ta kastrullen av värmen och vänd ner parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.

Tips bondböna & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...