Meny

Zucchinisoppa

4 PORTIONER

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 zucchini, tunt skivade
1 msk olivolja
8 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
1/2 dl vispgrädde
2 msk pesto
salt och peppar
riven parmesanost

Fräs lök, vitlök och zucchini i olja i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Häll i buljong och låt koka tills zucchinin är mjuk, ca 10 minuter. Tillsätt grädde och koka ytterligare några minuter.

Mixa soppan slät. Häll tillbaka den i kastrullen, värm och smaksätt med en klick pesto, salt och peppar. Servera med riven parmesanost.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...