Meny

Gröna grillspett med soja & sesam

4–8 PORTIONER

100 g skärbönor
1 lök, i klyftor
1 zucchini
8 champinjoner
2 msk olja
2 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 tsk hackad chili
2 msk färskpressad limejuice
1 vitlöksklyfta
romansallat
koriander eller basilika
salt och peppar

Ansa bönorna. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i lök och bönor. Låt koka upp. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

Skiva zucchini i ca 1 cm tjocka skivor och dela champinjonerna. Varva grönsaker och svamp på grillspett.

Vispa ihop olja, soja, sesamolja, chili, limejuice och riven vitlök i en skål.
Pensla spetten med dressingen. Grilla varsamt på galler över fin glöd.

Lägg romansallatsblad på ett fat och skeda över resten av dressingen. Toppa med örter, salt och peppar.

Gott till grillad lax, nudelsallad med ägg eller till annat grillat.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjoner, gul lök, lök, skärbönor & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...