Meny

Stekt zucchini, tapenade & yoghurt

4 PORTIONER

1 zucchini
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl tjock yoghurt
2 msk tapenade
1 msk vinäger

Skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor och stek i hälften av oljan i en het stekpanna så den får färg på båda sidor. Riv i vitlöken, salta och peppra.

Bred ut yoghurten på ett fat. Vispa ihop tapenade, vinäger och resten av oljan i en skål. Vänd ner zucchinin och rör runt, lägg den på yoghurten.

Gott till exempelvis lamm eller i ett pitabröd med grillad kyckling. Strö gärna över rostade frön.

Recept: Ingela Persson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...