Meny

Zucchinipaj med kantareller och kalkon

1 PAJ

FYLLNING:
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
1 zucchini, strimlad
1 gul lök, skivad
300 g kantareller
smör eller olja
200 g kokt eller rökt kalkonkött, tärnat 1 dl riven lagrad ost

PAJDEG:
140 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 krm salt
2 msk kallt vatten

Skär smör till degen i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i en plastpåse i kylen 1 timme.

Sätt ugnen på 175°.

Kavla ut och fodra en pajform, 24–26 cm i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen ca 10 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Tillsätt salt och svartpeppar.

Fräs zucchini, lök och kantareller i smör eller olja. Låt svalna och lägg i pajskalet tillsammans med köttet.

Häll i äggblandningen och strö över ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 45 minuter.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...