Meny

Rostad sötpotatis med zucchini och oliver

4 PORTIONER

2 sötpotatisar, tvättade och skurna i klyftor eller tärningar
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk olivolja
2 tsk hackad färsk rosmarin
salt och peppar
1 lök, grovhackad
1/2 zucchini, tunt hyvlad
1 dl delade svarta oliver
1 msk vitvinsvinäger
1 dl smulad getost

Sätt ugnen på 200°.

Lägg sötpotatisen på en plåt. Blanda vitlök, olivolja och rosmarin i en bunke. Häll det över sötpotatisen och vänd runt. Salta och peppra. Rosta sötpotatisen i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen, strö över löken och baka ytterligare 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk.

Lägg sötpotatisen i en skål, vänd ner zucchini, oliver och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Strö över getost.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...