Meny

Kladdkaka på sötpotatis

1 kaka

2 mellanstora sötpotatisar
3 msk jordnötssmör
6 msk agave eller lönnsirap
5 msk kakaopulver
4 msk kokosolja, kallpressad
½ tsk bakpulver
en nypa salt
60 g mörk choklad, hackad

Sätt ugnen på 200°. Stick hål i sötpotatisarna och baka i ca 1 timme, tills de är genommjuka. Sänk värmen till 180°. Skala och mixa sötpotatisen slätt i mixer. Blanda i allt utom chokladen och mixa slätt. Vänd sedan försiktigt ner chokladen och bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en avlång ugnsform. Baka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller vaniljsås. Kakan går fint att förvara både i rumstemperatur och i kylskåp.

Recept: Niina Snijder

Tips choklad, jordnötssmör & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...