Meny

Dubbelpanerad sötpotatis

2–3 PORTIONER

ca 400 g sötpotatis
2 ägg
1 msk sriracha (stark chilisås)
1/2 dl vetemjöl
2 dl panko ströbröd
1 dl rapsolja
salt

Skrubba sötpotatisen väl. Koka den hel med skal, nätt och jämnt mjuk i saltat vatten i en kastrull. Låt kallna helt, gärna ett par timmar i kylen. Skär den oskalade kalla potatisen i centimetertjocka skivor.

Vispa ihop ägg och sriracha i en skål. Vänd sötpotatisskivorna först i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ströbröd. Stek gyllenbruna och frasiga i rikligt med olja i en het stekpanna med höga kanter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta. Servera gärna med grönsallad och en klick gräddfil.

Tips sötpotatis

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...