Meny

Rostad sötpotatis, skärbönor & citron

4 PORTIONER

2 sötpotatisar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
100 g skärbönor
1/2 citron, rivet skal och saft
1/2 dl rostad mandelspån

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär sötpotatisen i mindre tärningar, lägg på en plåt. Riv vitlöken och rör ihop med 1 msk av oljan. Vänd runt med potatisen, salta, peppra och rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Skär bönorna på snedden i ca 2 cm stora bitar, koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl. Vispa ihop citronskal och -saft med resten av oljan.

Blanda bönor och citronvinägrett med sötpotatisen och strö över mandeln. Gott till exempelvis grillad kyckling eller halloumi.

Recept: Ingela Persson

Tips skärbönor & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...