Ljumma skärbönor med kapris och persilja
4 portioner
200 g skärbönor
svartpeppar
Kapris- och persiljevinägrett:
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
3 msk olivolja
2 msk grovt hackad kapris
1 msk strimlad persilja
Skär bönorna i 2 cm stora skivor.
Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 3–5 minuter. Häll av vattnet och lägg i en skål.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över bönorna. Smaksätt med peppar. Servera som tillbehör.
13 recept med skärbönor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Blancherade skärbönor med vinägrett
- Krämiga skärbönor med äpple & picklad lök
- Gröna grillspett med soja & sesam
- Sallad med skärbönor
- Bönor med keso & zucchini
- Skärbönor med hackat ägg & brynt smör
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Rostad sötpotatis, skärbönor & citron
- Ägghalvor med smörkokta bönor
- Krämig bönsallad med citron