Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
4 PORTIONER
200 g majrova
100 g skärbönor
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1/2 hackad lök
salt och peppar
1-2 msk riven pepparrot
Skala eller skrubba majrovorna väl, skär i klyftor. Skiva bönorna. Koka rovorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten, låt bönorna koka med de sista minuterna. Häll av vattnet och låt rinna av väl.
Koka upp grädden och låt sjuda tills den tjocknar. Rör i crème fraiche, majrovor, bönor och lök. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner pepparrot.
31 recept med Majrova & skärbönor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Blancherade skärbönor med vinägrett
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Krämiga skärbönor med äpple & picklad lök
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Gröna grillspett med soja & sesam
- Sallad med skärbönor
- Bönor med keso & zucchini
- Skärbönor med hackat ägg & brynt smör
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Rostad sötpotatis, skärbönor & citron
- Saffanskokt majrova
- Ägghalvor med smörkokta bönor
- Krämig bönsallad med citron
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris

Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...