Meny

Chèvre chaud med majrovor och valnötter

4 PORTIONER

4–8 majrovor, skalade och klyftade
1 dl grovt hackade valnötter
1 msk smör
salt och peppar
2 msk honung
400 g getost, skivad
ett par sallatsblad
1 rödlök, tunt skivade

Sätt ugnen på 200°.

Koka majrovorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av och rinna av väl.

Rosta valnötterna i en het torr stekpanna.

Stek majrovorna gyllenbruna i smör. Salta och peppra. Tillsätt ca 1 msk honung mot slutet.

Lägg getosten på en plåt och ringla över resterande honung. Gratinera i ugnen tills osten har smält lite och fått färg.

Lägg sallatsblad på ett fat, fördela majrovor, rödlök och ost ovanpå. Strö över valnötterna.

Recept: Ingela Persson

Tips majrova

Majrova

Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...