Meny

Kryddstekt fläskkarré med majrova och bacon

4 PORTIONER

4 skivor fläskkarré
1 msk smör
1 dl äppelcidervinäger (med alkohol)
4 små majrovor, skalade och klyftade
1 pkt bacon, strimlat
1 lök, hackad
salt och peppar

KRYDDBLANDNING:
1 tsk malen ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 tsk råsocker

HONUNGSYOGHURT:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk honung
1 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°.

Blanda kryddorna i en skål. Bryn fläskkarréskivorna i smör i en stekpanna. Krydda ordentligt med blandningen samt salt och peppar. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Häll på cider och stek färdigt i ugnen i ca 10 minuter.

Koka majrovorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Stek majrovorna tillsammans med bacon och lök tills de får färg i en stekpanna. Salta och peppra.

Rör ihop yoghurt, honung och citron i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Servera fläskkarrén med majrovor och honungsyoghurt.

Tips majrova

Majrova

Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...