Dill- & honungsmarinerad majrova
4–8 PORTIONER
400 g majrova
3 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1/2 dl hackad dill
salt och peppar
Skala majrovorna eller skrubba dem noga. Skär i klyftor och koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
Vispa ihop olja, vinäger och honung i en skål. Vänd ner majrovor, dill och smaksätt med salt och peppar. Gott till exempelvis grillad fisk.
19 recept med Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...