Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
4 PORTIONER
2–3 majrovor
1 näve skärbönor
100 g smör
2 msk kapris
1/2 dl hackad dill
rivet skal och saft av 1/2 citron
Skala majrovorna och skär i klyftor. Ansa bönorna och skär i ca 3 cm stora bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i olika kastruller. Häll av och låt rinna av väl.
Bryn smör i en kastrull. Tillsätt kapris, dill, citronskal och -saft. Vänd ner majrovorna och bönorna.
Gott till exempelvis fisk.
36 recept med Majrova & Skärböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Snittar på skärböna med färskost och mandel
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Stekta skärbönor med citron & dragon
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Skärbönor med tomat och rucola
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Bönsallad med tomat och lök
- Vitlöksfrästa bönor
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Syltad fänkål eller majrova
- Skärbönor i rödlöksvinägrett
- Rödlökssallad med tomat och skärbönor
- Pak choy-nudlar
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Kokta skärbönor med citronette
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Green beans
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Bönsallad med rödlök
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Skärböna
Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...