Kokta skärbönor med citronette
4 PORTIONER
200 g skärbönor
havssalt och grovmalen svartpeppar
CITRONETTE:
1 1/2 msk färskpressad citron
1 tsk fint rivet citronskal
1 nypa strösocker
3 msk kallpressad rapsolja
Skär bönorna i mindre bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl, lägg på ett fat. Salta och peppra.
Vispa ihop ingredienserna till citronetten och skeda över bönorna.
18 recept med Skärböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Snittar på skärböna med färskost och mandel
- Stekta skärbönor med citron & dragon
- Skärbönor med tomat och rucola
- Bönsallad med tomat och lök
- Vitlöksfrästa bönor
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Skärbönor i rödlöksvinägrett
- Rödlökssallad med tomat och skärbönor
- Pak choy-nudlar
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Kokta skärbönor med citronette
- Green beans
- Bönsallad med rödlök
Skärböna
Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...