Ljumma skärbönor med kapris och persilja
4 PORTIONER
200 g skärbönor
grovmalen svartpeppar
KAPRIS- OCH PERSILJEVINÄGRETT:
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
3 msk olivolja
2 msk grovt hackad kapris
1 msk strimlad persilja
Skär bönorna i 2 cm stora skivor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, 3–5 minuter. Häll av vattnet, låt rinna av och lägg i en skål.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över bönorna. Smaksätt med peppar.
42 recept med Persilja & Skärböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Persiljepesto
- Snittar på skärböna med färskost och mandel
- Stekt zucchini med yoghurt & chimichurri
- Stekta skärbönor med citron & dragon
- Bakad palsternacka med persiljepesto
- Fried rice med pumpa och hasselnötter
- Skärbönor med tomat och rucola
- Bönsallad med tomat och lök
- Zucchinisoppa med alger, persilja och smörstekt savojkål
- Vitlöksfrästa bönor
- Vitkålssallad med morot och persilja
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Svartrot med persilja och citron
- Svartrot med brynt smör och persilja
- Skärbönor i rödlöksvinägrett
- Rödlökssallad med tomat och skärbönor
- Persiljefrästa rotfrukter med äpple
- Pak choy-nudlar
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Löksallad
- Ljumma skärbönor med kapris och persilja
- Kokta skärbönor med citronette
- Green beans
- Citronpesto
- Bönsallad med rödlök
Skärböna
Skärbönan är intensivare i smaken än brytbönan och vaxbönan, men alla tillhör de familjen ärtväxter och våra...