Meny

Grillspett med palsternacka och korv

4–8 PORTIONER

2 palsternackor
1 lök
1 msk olivolja
4 korvar, t ex mejramskorv, bratwurst eller annan god korv
1 dl majonnäs
1 msk stark svensk senap
1 msk hackad persilja
salt och peppar
tunnbröd

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Skala löken och skär i fyra klyftor. Koka palsternackan och löken nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.

Häll av vattnet och spola i kallt vatten. Låt rinna av väl. Lägg i en skål och tillsätt olja. Smaksätt med salt, peppar och vänd runt.

Skär korven i tjockare skivor och varva korv, lök och palsternacka på grillspett.

Rör ihop majonnäs, senap och persilja.
Grilla spetten runt om. Bred senapsmajonnäs på tunnbrödet och lägg ett grillspett på, dra bort spettet. Rulla ihop och servera.

Eller bjud grillspetten utan bröd men med en matig sallad till istället.

Perfekt att ta med på vårens utflykter.

Tips gul lök, palsternacka & persilja

Grönt

Persilja

Persiljan kommer från södra Europa och har länge uppskattats för sina medicinska egenskaper, och sedan medeltiden...