Meny

Ugnsstekt lök med vitt vin och smör

4 PORTIONER

4 gula lökar
1 dl vitt vin
50 g smör
1 tsk torkade örter, t ex timjan,  rosmarin
salt och grovmalen peppar

FÖRSLAG PÅ TOPPING:
kronärtskockscrème, tapenade,  crème fraiche smaksatt med senap  och dragon eller färskost smaksatt  med pepparrot

Sätt ugnen på 225°.

Halvera lökarna. Ställ dem med snittytorna upp i en ugnssäker form. Häll vinet i formen och fördela smöret på lökarna. Strö över örter, salta och peppra. Stek lökarna mjuka i ugnen, 20–30 minuter. Servera med någon av toppingarna och en sallad eller till grillat.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...