Meny

Gräddig färspanna med vitkål & persilja

4 PORTIONER

ca 200 g vitkål
1 lök
1 vitlöksklyfta
500 g nöt- eller blandfärs
1 msk olja
2 tsk timjan
1 msk ljus soja
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt och peppar
persilja

Skala löken och tärna fint, skiva kålen tunt och riv vitlöken.

Fräs färsen i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt lök, vitlök, kål, timjan och soja. Låt steka med tills det mjuknar.

Rör ihop grädde, mjölk och majsstärkelse, rör ner i grytan. Låt koka upp och småputtra tills det är krämigt. Smaka av med salt och peppar.

Hacka rikligt med persilja och strö över. Gott till lättkokt vitkål, kokt potatis och lingon.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...