Meny

Tortilla med vitkål och sidfläsk

4 PORTIONER

150 g rimmat sidfläsk
5 dl strimlad vitkål
1 lök, skivad
6–8 kokta potatisar
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
6 ägg

Sätt ugnen på 200°.

Stek fläsket i torr het stekpanna tills det börjat få färg. Tillsätt kål och lök och stek mjukt. Vänd ner potatisen och smaksätt med timjan, salt och peppar.

Vispa ihop äggen i en skål. Häll dem i stekpannan (om den tål ugnsvärme) eller lägg det stekta i en ugnssäker form och häll över äggen. Stek i ugnen tills tortillan känns fast, ca 20 minuter.

Gott med sallat och riven ost till.

Tips vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...