Meny

Asiatisk råstekt vitkål

4 PORTIONER

500 g vitkål, grovt hackad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk riven färsk ingefära
2 msk soja
1 msk fisksås
3 msk sweet chili-sås
några droppar färskpressad lime eller citron
(sambal oelek/tabasco)
salt och peppar

Stek kålen gyllenbrun i olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ingefära och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Blanda soja, fisksås och sweet chili-sås i en skål. Smaksätt med citrus och eventuellt sambal oelek eller tabasco. Vänd ner blandningen i kålen. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis fläskkött och kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips vitkål

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...