Meny

Magnus coleslaw

4 PORTIONER

500 g vitkål, tunt strimlad
3 msk vinäger
1 msk salt
2 medelstora morötter, grovt rivna
2 msk grovhackad bladpersilja
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 msk hel kummin

Blanda vitkål, vinäger och salt i en bunke. Låt stå i press över natten.

Lägg kålen i ett durkslag, skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Lägg vitkålen i en skål och tillsätt morötter och persilja.

Blanda majonnäs, gräddfil och senap. Vänd ner blandningen i kålen. Smaksätt med salt och peppar.

Rosta kumminfröna utan fett i en het stekpanna i ett par minuter. Strö dem över kålsalladen.

Recept: Magnus Viksten

Tips morot & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...