Meny

Morots-, lins och cashewsoppa

6 PORTIONER

1 1/2 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
7–8 medelstora morötter, grovt rivna
2 dl röda linser, sköljda och avrunna
1 stor gul lök, hackad
1 1/2 dl (80 g) osaltade cashewnötter
1 msk olivolja
1 msk madras currypasta
1 kruka (ca 20 g) koriander, hackade blad och stjälkar

TILL SERVERING:
matlagningsyoghurt

Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i morötterna och linserna. Koka upp och låt sjuda under lock tills morötterna och linserna är mjuka, ca 8 minuter.

Fräs under tiden lök och cashewnötter i olja i en stekpanna tills löken är mjuk och gyllenbrun, ca 5 minuter. Tillsätt currypasta och koriander och låt fräsa i ytterligare någon minut. Vänd ner blandningen i kastrullen. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Värm den åter i kastrullen och smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.

Tips morot

Grönt

Lite annat

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...