Meny

Ugnsstekta morötter med senap och apelsin

4 PORTIONER

4 morötter
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar

DRESSING:
1 rödlök, fint hackad
1 msk dijonsenap
2 msk pressad apelsin
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 dl hackad persilja eller dill

Sätt ugnen på 200°.

Skrubba morötterna och halvera de som är stora på längden. Vänd i olja, vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

Skär de varma morötterna i något mindre bitar. Häll dressingen över och vänd runt.

Gott till exempelvis grillad kyckling eller lägg morötterna på ett fat tillsammans med salladsblad eller spenat.

Recept: Ingela Persson

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...