Meny

Annas morotssoppa

4 PORTIONER

3 medelstora morötter
200 g rotselleri
2 stora råa potatisar
1 lök
1/2–1 röd chilifrukt
1–1,2 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
lite hackade färska örter, t ex timjan, mejram och oregano
2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Skala rotsakerna och löken och skär allt i mindre bitar. Kärna ur och strimla chilin fint. Lägg grönsakerna och chilin i en stor kastrull. Häll i buljongen, koka upp och låt koka under lock tills rotsakerna är mjuka, ca 25 minuter.

Lägg lite hackade örter i kastrullen. Mixa slätt i en matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, rör i crème fraiche och värm. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Anna Bergenström

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...