Meny

Lins- & morotssallad

4 PORTIONER

4 portioner svarta linser eller gröna puylinser
1 rödlök
2 morötter
3 msk strimlad basilika
1 tsk fint tärnad ingefära
1 msk vitvins- eller risvinäger
2 msk ljus soja
2 msk olivolja
2-3 msk hackad basilika eller koriander
salt och peppar

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen och låt svalna lätt.

Skala lök och morötter. Tärna löken fint och strimla morötterna, gärna på mandolin. Blanda med linserna i en större skål.

Vispa ihop ingefära, vinäger, soja och olja. Vänd ner i linssalladen, salta och peppra. Låt dra i ca 15 minuter. Strö i örter. Gott till kyckling, ett par kokta eller stekta ägg eller skivad silkestofu.

Recept: Ingela Persson

Tips morot & rödlök

Grönt

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...