Meny

Råraka på rotfrukter med vitlöksyoghurt

4 portioner

400 g palsternacka eller rotpersilja
1 morot
500 g potatis
1 msk curry
1 tsk salt
rapsolja eller kokosolja att steka i
1 bit purjolök
Vitlöksyoghurt:
2–3 dl yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar
persilja eller koriander, hackad

Skala palsternacka/persiljerot, morot och potatis. Riv rotfrukterna grovt på ett rivjärn. Blanda med curry och salt i en bunke. Häll lite olja i en stekpanna och låt det bli lagom varmt. 

Välj om du vill göra flera små eller fyra större rårakor, klicka ut lagom mängd av de rivna råkakorna i stekpannan, platta till med en stekspade och stek på båda sidor tills de är bruna och frasiga. Servera med en stor grönsallad och vitlöksyoghurt.

Recept: Niina Snijder

Tips morot, palsternacka & rotpersilja

Grönt

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...