Meny

Soppa på rotpersilja

4–6 portioner 

400 g rotpersilja
½ blomkål
2 potatisar
1 lök
3 vitlöksklyftor
ca 1 liter vatten
1–2 buljongtärningar
1 tsk timjan
1–2 dl grädde/havregrädde
1 msk ljus vinäger

Skala rotpersiljan och skär i bitar. Dela blomkålen i små buketter. Skär potatis i bitar. Hacka lök och vitlök.

Stek lök och vitlök i smör eller olja  tills det mjuknat. Tillsätt alla grönsakerna och stek en stund till. Häll över vatten och lägg i buljong och timjan. Låt småkoka under lock  tills alla grönsakerna blivit mjuka, ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar samt äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger.

Servera varm med bröd till.

Recept: Niina Snijder

Tips rotpersilja

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...