Meny

Rotpersilja, äpple & grädde

4 PORTIONER

400 g rotpersilja
1 lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 äpple
2 msk hackad persilja
1 msk fint skuren gräslök
salt och peppar

Skala rotpersiljan och skär i jämnstora bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Skala löken och skiva den, låt koka med rotpersiljan den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Smält smöret i en vid kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölk och grädde under vispning. Koka upp under visp-ning och låt sjuda i ca 5 minuter. Akta så det inte bränner. Salta och peppra.

Vänd ner rotpersilja och lök. Riv i äpple och strö i örter. Gott till färsbiffar, rostad kål och kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & rotpersilja

Grönt

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...