Meny

Kryddinlagda grönsaker

1 sats

4 morötter
1 blomkål, små buketter
2 gula lökar, skalad i båtar

Pickleslag:
2 dl ättika
3 dl socker
5 dl vatten
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk korianderfrön
1 msk fänkålsfrö
1 msk svartpeppar
1 lagerblad 

Koka upp lagen med kryddorna och vitlöken. Skala morötterna, dela på längden och slanta på snedden till fina halvmånar. Lägg grönsakerna i en väl rengjord glasburk och slå lagen över. Låt dra i minst 3 dagar, håller länge i kylskåp.

Gott som tillbehör till mycket och passar såklart perfekt till påskbuffén eller det grillade lammet.

Recept: Frida Sandberg

Tips blomkål, gul lök & morötter

Grönt

Gul lök

Lök har sitt ursprung i sydvästra Asien. Den har odlats så länge som 5 000 år och har i alla år utgjort en viktig...