Morötter med kantareller & krondill
2 portioner
2 morötter
1/2 gul lök
ca 200 g gula kantareller
50 g smör
ett knippe krondill
salt och peppar
Västerbottensost
Skala eller skrubba morötterna och dela dem i kvartar på längden. Koka morötterna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg på ett fat. Skala och tärna löken fint. Stek kantarellerna i smör tills de fått fin färg. Vänd ner löken mot slutet och låt den steka med en stund. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka krondill och strö i stekpannan. Lägg i de kokta morötterna tillsammans med en extra klick smör. Lägg upp på ett fat och riv över Västerbottensost. Gott att servera med nykokt potatis.
29 recept med kantareller, krondill & morötter
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kryddinlagda grönsaker
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Citrusfrisk juice
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Morotssoppa
- Fänkål med krondill & tomat