Meny

Sötpotatis- morotssoppa med ingefära

4 portioner

ca 300 g sötpotatis
2 stora morötter
1 lök, hackad
5 vitlöksklyftor, hackade
2 msk olja
1 bit ingefära/gurkmeja
en bit chili, hackad
400 g kokosmjölk
saften från ½ citron
1 msk honung
salt och svartpeppar

Skala och skär sötpotatis och morötter i bitar. Stek lök och vitlök en stund i olja i en gryta eller djup kastrull. Tillsätt ingefära/gurkmeja och chili. Lägg i sötpotatis och morötter. Häll över ca 5 dl vatten, så att grönsakerna nätt och jämt täcks och fyll på med kokosmjölken. Koka upp och låt småputtra under lock i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. 

Mixa soppan med stavmixer och smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Servera grytan med ett gott bröd.

Tips: garnera soppan med kokosmjölk eller yoghurt, rivet apelsinskal eller färska örter.

Recept: Niina Snijder

Tips lök, morötter & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...