Krispiga morötter med senapsdipp
4 portioner
800–1 000 g morötter
3 msk smör
2 1/2 dl riven parmesan
salt och peppar
1 tsk oregano
1/2 tsk vitlökspulver
olivolja
Dipp:
2 1/2 dl grekisk yoghurt
1 msk senap
1 msk honung
Sätt ugnen på 225 °.
Dela morötterna på längden. Smält smöret, häll ut i en ugnsform. Blanda parmesan och kryddor i en skål. Strö blandningen över smöret i ugnsformen och lägg morötterna ovanpå med platta sidan nedåt. Ringla över olivolja.
Rosta morötterna i ugn 25–30 minuter. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till dippen. Servera till morötterna som snacks.
Recept: Niina Snijder
28 recept med morötter
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kryddinlagda grönsaker
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Citrusfrisk juice
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Morotssoppa