Kålsallad med morötter & granatäpple
4 portioner
100 g sibirisk kål
2 morötter, gärna färgglada
1/2 lök
1/2 granatäpple
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk honung
3 msk mild olivolja
salt och peppar
Lägg kålen i en skål som de är om bladen är späda, eller riv små bitar av stammen om de är lite större.
Skala morötterna och strimla fint eller gör tunna remsor med potatisskalare. Lägg morotsskivorna i kallt vatten i ca 10 min. Häll av vattnet och låt rinna av väl.
Tärna löken fint och pilla ut granat-äppelkärnorna. Blanda allt i en större skål. Vispa ihop vinäger, honung och olja och skeda över salladen. Smaksätt med salt och peppar och krama in dressingen i salladen.
Gott som tillbehör till det mesta.
35 recept med Granatäpple, morötter & sibirisk kål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kryddinlagda grönsaker
- Granatäpple- och polkabetsallad
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Citrusfrisk juice
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- One pot pasta med grönsaker
- Sötpotatisbowl
- Picklad lök med granatäpple
- Morotssoppa
- Ugnsstekt jordärtskocka med granatäpple
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Fänkålssallad med granatäpple
Granatäpple
Granatäppelträden sägs ha sitt ursprung i Asien men växer sedan många tusen år också kring Medelhavet, de är...