Meny

Kålsallad med morötter & granatäpple

4 portioner

100 g sibirisk kål
2 morötter, gärna färgglada
1/2 lök
1/2 granatäpple
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk honung
3 msk mild olivolja
salt och peppar

Lägg kålen i en skål som de är om bladen är späda, eller riv små bitar av stammen om de är lite större.

Skala morötterna och strimla fint eller gör tunna remsor med potatisskalare. Lägg morotsskivorna i kallt vatten i ca 10 min. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Tärna löken fint och pilla ut granat-äppelkärnorna. Blanda allt i en större skål. Vispa ihop vinäger, honung och olja och skeda över salladen. Smaksätt med salt och peppar och krama in dressingen i salladen.

Gott som tillbehör till det mesta.

Tips granatäpple, morötter & sibirisk kål

Granatäpple

Granatäppelträden sägs ha sitt ursprung i Asien men växer sedan många tusen år också kring Medelhavet, de är...