Meny

Ugnsstekt jordärtskocka med granatäpple

4 PORTIONER

500 g jordärtskockor, skalade och halverade
2 msk neutral olja
kärnor från 1 granatäpple
1/2 dl mandlar, skållade och halverade
lite grovhackad persilja
2 msk brynt smör
saft från 1/2 citron
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Vänd jordärtskockorna i olja och lite salt på en ugnsplåt eller i en ugnsfast form. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter.

Blanda skockorna med granat­äppel­kärnor, mandlar och persilja i en skål. Smaksätt med brynt smör, citronsaft, salt och peppar.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Markus Aujalay

Tips granatäpple & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...