Meny

Rödvinskokta lökar med jordärtskocka

4 PORTIONER

ca 20 små gula lökar (steklök), skalade
3 msk smör
1 msk honung
2 dl rött vin
1 kvist timjan
salt och peppar
200 g jordärtskockor, skalade

Stek lökarna gyllenbruna i ca 1 msk av smöret i en stekpanna. Rör i honungen, slå på vinet och lägg i timjanskvisten. Låt koka ihop tills det nästan är torrt i pannan. Salta och peppra.

Skär jordärtskockorna i ca 5 mm tjocka skivor. Stek dem mjuka i resterande smör. Salta och peppra. Blanda jordärtskocksskivorna med löken.

Gott till exempelvis vilt.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...