Meny

Jordärtskocka med linser

4 PORTIONER

1 rödlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 g jordärtskockor, skalade och skivade
1 morot, finhackad
1 lagerblad
2 msk olivolja
3 dl linser, t ex gröna eller puylinser
saft och skal av 1 citron
5 dl grönsaksbuljong
(100 g färsk getost)

Fräs lök, vitlök, jordärtskockor, morot och lagerblad i olivolja i en kastrull i 5 minuter.

Tillsätt linser och citronskal och rör om. Häll på buljong och låt sjuda tills linserna är mjuka men inte mosiga, ca 20 minuter be­­roende på linssort. Smaksätt med citronsaft och lägg eventuellt i bitar av getost.

Gott till olivoljestekt tempeh, stekt fisk och grillad kyckling.

Recept: Tina Hellberg

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...