Meny

Jordärtskocks- och purjolökssoppa

4 PORTIONER

1 pkt bacon, strimlad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 liter grönsaksbuljong
1 tsk torkad timjan eller ett par kvistar färsk
300 g jordärtskockor, skalade och tärnade
1 purjolök, skuren i 2 cm tjocka skivor
salt och peppar
1 msk smör

Stek bacon och vitlök i en kastrull tills de fått färg. Tillsätt buljong och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.

Lägg jordärtskockorna i kastrullen och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.

Rör i purjolök och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och en klick smör.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...