Meny

Potatis- och purjolökssoppa

4 PORTIONER

500 g potatis, skalad och i mindre bitar
1 purjolök, grovt skivad
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
200 g rimmat fläsk eller bacon
timjan eller bladpersilja

Fräs potatisbitarna i smör i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt purjolök och vitlök och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Häll i buljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Skär fläsket eller baconen i strimlor. Stek knaprigt i en het stekpanna.

Servera soppan med fläsket i. Strö över lite örter och servera med ett gott bröd.

Tips potatis & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...