Meny

Ljummen potatissallad med bacon och hasselnötter

4 PORTIONER

1 pkt bacon, strimlat
1/2 blekselleri, skivad
1/2 gul lök, grovt hackad
5 cm av en purjolök, skivad
1 broccoli, i små buketter och skivad stjälk
1/2 dl hasselnötter
500 g nykokt potatis, tärnad
hackad persilja

VINÄGRETT:
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 msk sötstark senap
1 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Vispa ihop ingredienserna till vin­­­­ägretten. Smaksätt med salt och peppar.

Stek baconskivorna gyllenbruna. Låt rinna av på ett hushållspapper.

Fräs blekselleri, lök och purjo mjuka i lite olja utan att de får färg. Låt svalna.

Koka broccolin i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet.

Rosta nötterna i en torr het stek­panna. Gnid av skalet i en ren köks­handduk och hacka nötterna grovt.

Blanda alla ingredienserna utom nötter och persilja i en skål. Vänd ner vinägretten och toppa salladen med nötter och persilja.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...